Сторінки

Блог сучасного педагога. Початок

Блог – це ваш щоденник, арена для щоденних ораторських вправ. Блог - це простір для співпраці і ваша інформаційна трибуна. Або місце для публікації останніх новин і доробок, потрібних посилань. Блог - це ваші власні думки і записи, якими ви можете поділитися з усім світом. Ваш блог стане таким, як ви побажаєте.
Існують мільйони блогів самих різних форм і розмірів. Правил немає. Іншими словами, блог - це веб-сайт, куди ви постійно додаєте свіжі записи. Нові повідомлення розташовуються зверху, щоб відвідувачі могли відразу ознайомитися з новинами. Після чого вони залишають свої коментарі, додають посилання і відправляють вам повідомлення  електронною поштою.
Блоги - щось більше, ніж просто висловлення своїх думок в Інтернеті. Йдеться про встановлення і підтримку зв'язку з тими, хто читає ваші матеріали. За допомогою Blogger можна регулювати доступ до вашого блогу - чи це коло близьких друзів або весь світ! Блог дозволяє колективно або поодинці рефлексувати, систематизувати накопичений досвід, узагальнювати результати самоосвіти, саморозвитку, і не просто рефлексувати, а ділитися результатами своєї праці з колегами-блогерами.

Можна виділити наступні функціональні напрямки блогу:
*       Блог для професійного співтовариства;
*       Особистий блог педагога-предметника;
*       Блог для підтримки навчального проекту;
*       Блог-конспект, або блог для упаковки навчального змісту певної теми.
Створення блогу
Для створення блогу Вам необхідно мати обліковий запис в Google.
Ввійдіть під цим аккаунтом на головну сторінку Blogger - https://www.blogger.com/ або перейдіть зі своєї пошти gmail.com по вкладках верхньої частини вікна - Blogger.
Введіть назву сайту. Підберіть адресу (URL) для свого блогу (він повинен бути не зайнятий). Виберіть вподобаний шаблон (він визначає, як буде виглядати ваш блог після публікації). Тепер можна клікнути на кнопку Створити блог. Блог готовий! І Ви потрапляєте в панель управління зі списком Ваших блогів. Вибравши кнопку Переглянути блог, Ви побачите свій результат. Що у нас вийшло - створена первинна структура блогу, але блог живе тоді, коли в ньому з'являються записи його автора і коментарі відвідувачів. Тому треба навчитися створювати повідомлення блогу - пост.
Створення повідомлень в блозі
Назва повідомлення - це тема, тому вона повинна бути короткою. Назва повідомлення надалі буде посиланням на все повідомлення, тому їй обов'язково треба давати назву. Бажано, в першому повідомленні розповісти про те, для чого створюється ваш блог, кого ви запрошуєте до спілкування. Текстовий редактор містить невелику панель з інструментами, з допомогою яких ви можете задати різні шрифти, змінити курсив, колір тексту (але не поспішайте це робити, так як обраний вами дизайн багато в чому сам подбає про єдність стилю).
Також у вашому розпорядженні інструменти для настройки посилань, виконання вирівнювання тексту, налаштування списків і таблиць. Звичайно ж, можна і малюнки, фотографії вставляти. Настійно рекомендую відразу ж привчатися і створювати ярлики для кожного повідомлення, це допоможе вам у подальшому, коли блог Ваш наповниться безліччю повідомлень.